Дентална практика "Д-р Иван Димитров" е основана през 1994 г. и носи името на д-р Иван Димитров /1910 – 1991/ - хирург, преподавател в Медицинска академия – София, Катедра по хирургични болести.
Нашата мисия е да осигурим на пациентите си лечение, съобразно доказаните световни стандарти и правилата за добра клинична практика. Методите за лечение, които предлагаме, са в съответствие с последните достижения на денталната медицина и са с доказана ефективност (evidence-based dentistry). Основен наш принцип е прецизността, затова определени дентални манипулации извършваме под операционен микроскоп.
При работата си използваме материали и консумативи на водещи световни фирми с доказана репутация.
В практиката работят както общо практикуващи дентални лекари със сериозен стаж и опит, така и специалисти в различни области като орална хирургия, ендодонтия и т.н. Лекари от нашия екип преподават в Медицински Университет - София, а също така изнасят курсове и лекции на стоматолози.

ЧакалняЧакалняКабинетКабинет
д-р Светлана Димитрова

д-р Светлана Димитрова

Завършва Стоматологичния факултет на Медицински университет София през 1990 г. със златен медал. Частната й практика започва през 1994 г. с основаването на първия кабинет от денталната й практика. От 1998 г. до 2000 г. е завеждащ стоматологичното отделение при АД "Кремиковци". Има интереси в областта на хирургичната и ортопедичната стоматология, като е участвала в курс по имплантология на Imtec през 2007г. През същата година участва и в курс за хирургично лечение с Piezo-Ultra sonic в денталната практика при проф. Мари-Мишел. Участва и в много други курсове и лекции за след дипломна квалификация. Притежава специалност "Обща стоматология"


д-р Милен Димитров

д-р Милен Димитров

Дипломира се от факултета по Дентална Медицина през 2003 година. От 2005 година е преподавател в същия университет, в Катедра Орална и Лицево-челюстна Хирургия. От 2005 година е и лекар-ординатор в Университетската специализирана болница по лицево-челюстна хирургия. През 2008 г. защитава специалност по орална хирургия. От 2008 г. е лектор за фирмата Sybron Endo, като изнася лекции и курсове от областта на ендодонтията пред стоматолози. Работи в областта на оралната хирургия, ендодонтията, естетичните възстановявания. Посетил е множество курсове в страната и чужбина.


д-р Искра Стоянова Димитрова

д-р Искра Стоянова Димитрова

Д-р Стоянова е завършила Медицински Университет – София през 2003 г. Започва практиката си в училищен кабинет, като обслужва и детски градини, което й носи значителен опит в областта на детската стоматология. Част от екипа на дентална практика "Д-р Иван Димитров" става през 2005 г. и тук тя разгръща потенциала си и се утвърждава като специалист в областта на естетичната, козметична, превантивна и детска стоматология.


Дентални асистенти

Нашия екип от опитни и приветливи дентални асистентки ще направи още по-приятно пребиваването Ви в нашата клиника.

Емилия
Емилия

Лечение


работна атмосфера Лечението предлагано от нашата клиника е съобразено с изскванията на съвременната денатална медицина. Протоколите на работа са резултат от научния подход в стоматологията и осигуряват предсказуеми резултати. За постигане на това в нашата работа утилизираме различни методики и материали. Ето по-важните от тях:

Кофердам (Dental dam/Rubber dam)
Производител: Hu-Friedy (USA)
Кофердамът представлява средство за изолация на зъбите от останалата част на устната кухина. Така стоматолога получава възможност да извърши лечението в контролирани условия.
Използването на кофердам е от изключително значение при поставянето на обтурации (пломби) от композиционни материали (фотополимер).
Само при наличието на контролирани условия – липса на слюнка, кръв и други биологични течности, както и при точно определени количества влага е възможна оптималност на пломбирането.
Използването на кофердам е много важно и при кореновото лечение, тъй като осигурява видимост и достъп до лекувания зъб, а също предпазва пациента от поглъщане на промиващите разтвори и инструменти.

Обтурации от фотополимеризиращ композиционен материал- фотополимер (Filtek Supreme XT)
Производител: 3М ESPE (най-големия производител на дентални материали в световен мащаб)
Фотополимерите са така известните "бели пломби". Използването им е вече доказано добра клинична практика в повечето случаи, при които имаме нужда от пломбиране на зъба.
Само използването обаче на най-качествените и от доказани фирми материали и прилагането на правилната техника за употребата им (изолация с кофердам, добра препарация, послойно нанасяне, адекватно финиране и полиране) може да разгърне пълния естетичен и лечебен потeнциал на тези съвременни материали. В противен случай те се превръщат в недостатък и лошо лечение с множество усложнения в дългосрочна перспектива.

Девитализиране на зъби
Ендодонтското лечение ("ваденето на нерва", "умъртвяването на зъба") е процедура, при която се премахва цялото съдържимо на кореновия канал (жива пулпа/нерв, гангренозна тъкан или старо каналопълнежно средство от предходно лечение), каналът се разширява механично и химично се почиства и запълва, за да се премахне инфекцията от него и да се предотврати възникването на нова такава.
Девитализирането е сред най-важните етапи от комплексното лечение на зъба. То е сложно и трудоемко и изисква наличието на определена апаратура, познания и опит. При неправилното му изпълнение често се стига до загуба на самия зъб.
Затова в нашата клиника използваме специални инструменти и апаратура, за да можем най-адекватно да почистим, разширим и запълним кореновите канали и да гарантираме успеха на това сложно лечение:

Операционен микроскоп
Операционния микроскоп представлява средство за увеличение и осветление на оперативното поле т.е. зъба, което многократно повишава шансовете за добра диагностика и лечение на заболяванията. Най-често ние използваме микроскопа при лечението на кореновите канали. Използването му ни дава възможност да диагностицираме и лекуваме заболявания и диагнози, които доскоро се считаха за безнадежни по отношение на прогнозата на зъба.
Машинно разширяване на кореновите канали
Ендодонтски мотор Sybron Endo TCM III, наконечник Sybron Endo и апекслокатор Elements Diagnostic Unit, никел-титанова система ротационни инструменти К3 и TF files.
Машинното разширяване на кореновите канали осигурява сигурно и дълбоко почистване, което е единствената гаранция за успех на ендодонтското лечение или т.нар. "умъртвяване на зъба".
Апекслокатора осигурява най-точно определяне на дължината на кореновия канал, като замества многократното извършване на рентгенографии.

Изцяло керамичини и цирокониеви корони и мостове
Изцяло керамичните и циркониевите коронки и мостове са алтернатива на добре познатите и доказани в практиката металокерамичини такива. Предимствата им са в естетичен план, тъй като липсата на метална подложка осигурява максимално доближаване до естествените цвят, наситеност и прозрачност на зъбите. Това ги прави изключително подходящи за възстановяване на фронтални зъби. Подготовката на зъба обаче за такава корона изисква значително повече внимание точност и съответно време за работа.

Импланти
Поставянето на импланти е част от рутинната дентална практика и помaга за решаването на досега нерешими случаи с неподвижно протезиране.
Клиниката работи с утвръдената от доста години система за имплатно лечение Endure на фирмата IMTEC /а 3М Company, USA/, която предлага изключителна гъвкавост при планирането на лечението. Разбира се, поставянето на имплантите е немислимо без необходимата апаратура – имплантологичен мотор Surgic XT на фирмата NSK /Japan/, специфичен хирургичен инструментариум и опит.

Специализирано хирургично лечение
Хирургично лечение от специалист по орална хирургия – всички видове хирургични операции от домена на оралната хирургия – хирургични екстракции на зъби, кистектомии, апикални остеотомии и други.

И много други...

Затова не се колебайте да се свържете с нас.Контакти


 

 

iD dental clinic
София, ул. Ами Буе №18

Лекар Телефон E-mail
д-р Милен Димитров 0888 553 503 dr.milen.dimitrov@gmail.com
д-р Искра Стоянова 0885 882 252 dr_iskra_stoyanova@abv.bg

 

 

 

 

София, ул. Драгшан №5
Дентална практика д-р Светлана Димитрова

Телефони:
02-9522328

Лекар Телефон E-mail
д-р Светлана Димитрова 0887 972 113 dr_svetlana_dimitrova@abv.bg
карта на Дентална практика д-р Иван Димитров
нагоре ˆ
карта